Het stadspark wordt volop opgewaardeerd. Dat deelde schepen van jeugd Jan Bertels (sp.a) aan vraagsteller Walter Vanhencxthoven (Open VLD) mee op de gemeenteraad.

Walter Vanhencxthoven (Open Vld): "Toen ik er onlangs doorwandelde was er veel zwerfvuil, de speeltoestellen waren herleid tot een schommelstoel. Het park is ongezellig geworden voor spelende kinderen. De vijver heeft geen afsluiting, er staan maar een paar zitbanken en die staan dan nog verscholen. Kunnen de stadswachten en de politie er regelmatig geen controles doen?"

Jan Bertels (sp.a) : "Tweemaal per week wordt het zwerfvuil aangepakt. De vijver kunnen we niet dichtgooien. De vijver vangt het overtollige water van het Loopke op en dient als infiltratievijver voor het grondwater. De zitbanken kunnen we niet zomaar verplaatsen, we denken ook aan de jonge koppeltjes, we hebben een nieuw speeltoestel geplaatst.. Een afsluiting rond de vijver is niet nodig. De ouders houden hun kinderen ver weg van de vijver."

Schepen van ruimtelijke ordening Mien Van Olmen (CD&V): "We moeten ook het probleem van de honden poep aanpakken, het moet een open park blijven."

Onze tip: Misschien toch een kleine reling rond de vijver. Zeker om peuters tegen te houden. De muur achter de struiken is ideaal als grafittimuur. Nu wordt hij daarvoor al terloops gebruikt. De jeugddienst was toch op zoek naar een grafittiplaats?